CBAM hiilirajamekanismi käytännössä (950 € alv 0%)
CBAM hiilirajamekanismi käytännössä (950 € alv 0%)

CBAM hiilirajamekanismi käytännössä (950 € alv 0%)

1 178,00 €
Sisältää alv. 24 %

Koulutus käsittelee hiilirajamekanismia (CBAM) käytännönläheisesti ja sopii erityisesti yrityksille, joita CBAM maahantuonti koskee.

Hiilirajamekanismi (Carbon Border Adjustment Mechanism, CBAM) on uusi EU:n väline ehkäistä päästöjen ohjautumista EU:n ulkopuolelle. Suomessa hiilirajamekanismin käytännön tehtävät on annettu Tullin hoidettavaksi.

Mekanismia sovelletaan EU:n ulkopuolelta EU:hun tuotaviin niin sanottuihin CBAM-tavaroihin kaikissa EU:n 27 jäsenmaassa. CBAM-tavaroita ovat esimerkiksi tietyt rauta- ja terästuotteet, lannoitteet, alumiini- ja sementtituotteet sekä vety ja sähkö.

Raportointi tapahtuu neljännesvuosittain ja raportointivelvollisuuden laiminlyönnistä seuraa maahantuojalle virhemaksu.

Koulutuksen sisältö

  • Hiilirajamekanismin (CBAM) taustaa ja olennaisia vaatimuksia
  • Raportoinnin soveltaminen: ketä ja mitä tuotteita se koskee ja milloin
  • Raportoinnissa tarvittavat tiedot
  • CBAM käyttäjäportaalin (Declarant Portal) käyttö
  • Lisäksi varattu hieman aikaa tarkentaviin kysymyksiin

Kenelle

Koulutus käsittelee hiilirajamekanismia (CBAM) käytännönläheisesti ja sopii erityisesti niille, jotka tuovat CBAM:n piirissä olevia tavaroita EU:n ulkopuolelta

Toteutus

Koulutus järjestetään etäkoulutuksena Teams:in välityksellä tai vaihtoehtoisesti lähikoulutuksena yrityksenne tiloissa. Lähikoulutuksen osalta laskutetaan lisäkulut alempana esitettyjen veloitusperusteiden mukaan.

Kesto

  • Noin 2,5 tuntia

Hinta

950 € (alv 0%) / 1 178 € (alv 24%)


Lähikoulutuksen lisäkulut

Lähikoulutuksen osalta laskutetaan matka ja mahdolliset majoituskulut (alv 0 %) erikseen koulutuksen jälkeen seuraavasti:

Kilometrikorvaus on 0,65 €/ km. Matka-ajan tuntihinta on 70 €/ tunti. Puoli- ja kokopäivärahat, majoitus ja muut matkakulut laskutetaan todellisten syntyneiden menojen mukaan lisättynä 12 % käsittelykuluilla.


Koulutus on tarkoitettu yksittäisen yrityksen/organisaation koulutukseen. Oppilaitosten ja hanketoimijoiden koulutus sovitaan aina tapauskohtaisesti.