Taimitikku mänty istutuspaketti
Taimitikku mänty istutuspaketti Taimitikku mänty istutuspaketti

Taimitikku mänty istutuspaketti

15,90 €
Sisältää alv. 24.00 %

Istutuspaketti 10 männyn istuttamiseksi uudeksi hiilinieluksi. Täysikasvuisina puut sitovat noin 6-10 tonnia hiilidioksidia.

Tuotenumero 6429830101406

Taimitikku-istutuspaketin avulla jokaisen on helppo istuttaa uusia puita ja perustaa oma lähimetsä hiilinieluksi.

Puiden istuttaminen on mainiota yhdessä tekemistä perheen ja läheisten kanssa, ja puiden kasvua on ilo seurata.

Taimitikku-istutuspaketti on myös erinomainen lahjaidea, joka pysyy saajan mielessä pitkään.

Yrityksille Taimitikku-istutuspaketti on erinomainen tapa ilahduttaa yrityksen tai yhteisön sidosryhmiä tai henkilöstöä ja saada myönteistä huomiota yrityksellesi tai organisaatiollesi. Taimitikku-istutuspaketin avulla viestit tehokkaasti yrityksesi arvoista.

Toimitetaan tilatusta määrästä ja valinnastasi riippuen, joko kirjeenä tai postipakettina. Lähetetään noin 2-4 arkipäivän kuluessa tilauksesta. Toimituskulut lisätään hintaan. 


Taimitikku-istutuspaketti sisältää 10 taimitikkua kätevässä taskuun mahtuvassa kansiossa, joka sisältää helpot istutusohjeet. Tikut sisältävä kansio on pakattu siementen säilyvyyden takaamiseksi ilmatiiviiseen suljettavaan pussiin. Yhdessä taimitikussa on keskimäärin 6-8 puunsiementä biohajoavassa kapselissa, joka liukenee hyvin kastellussa maassa muutamassa päivässä. Tikku itsessään on valmistettu kierrätetystä pahvista ja kansio FSC-sertifioidusta kartongista.

Siemenet ovat sekoitus eteläistä ja pohjoista lajiketta, jolloin taimitikut soveltuvat käytettäväksi koko suomen alueella. Männyn siementen itävyys on 95 %.

Puiden istuttaminen on tehokas tapa torjua ilmastonmuutosta, sillä puut varastoivat kasvaessaan hiilidioksidia rungon lisäksi, oksiin, juuriin ja neulasiin. Suomalainen kuusi sitoo täysikasvuisena, varovaisen arvion mukaan, noin 600 kg hiilidioksidia per puu. Yhden paketin sisältämien taimitikkujen avulla voit kasvattaa 10 uutta puuta, jotka sitovat elinkaarensa aikana noin 6000 kg hiilidioksidia. Hyvässä kasvupaikassa yksi puu voi sitoa täysikasvuisena jopa 1000 kg hiilidioksidia.

Taimitikku istutetaan sellaisenaan muokattuun ja kasteltuun maahan. Voit istuttaa puut haluamallesi paikalle esimerkiksi kotipihaan tai kesämökille tai vaikkapa koulun tai päiväkodin lähimaastoon, mikäli olet saanut siihen maanomistajan luvan. 

Suositeltava istutusajankohta on keväällä heti lumen sulamisen jälkeen, juhannukseen mennessä tai loppusyksyllä, lokakuun puolivälistä eteenpäin. Muina ajankohtina istutus voidaan tehdä sisälle sopivaan kasvualustaan, jolloin taimettumisen jälkeen taimi voidaan siirtää ja istuttaa ulos sulan maan aikaan.

Pituus:
0.6 cm
Korkeus:
8 cm
Leveys:
12 cm
Paino:
15 g