Pitkän edestakaisen mannertenvälisen lennon päästöhyvitys 1,8 t CO2
Pitkän edestakaisen mannertenvälisen lennon päästöhyvitys 1,8 t CO2

Pitkän edestakaisen mannertenvälisen lennon päästöhyvitys 1,8 t CO2

20,40 €
Sisältää alv. 24 %

Päästöjen kompensointi kotimaan hiilinieluilla istuttamalla uutta metsää turvetuotannosta poistuneelle suopohjalle.

Tällä tuotteella voit pienentää hiilijalanjälkeäsi 1,8 tonnia, joka vastaa pitkän mannertenvälisen lennon keskimääräisiä CO2-päästöjä. Esimerkiksi; Australiaan, Uuteen-Seelantiin, Etelä-Amerikkaan, Indonesiaan, Filippiineille tai Etelä-Afrikkaan. 

Päästömäärän arvio on lentomäärillä painotettu keskiarvo ja perustuu lipasto tietokannan ja Finavian lentotilastoihin, sekä ilmaliikenteen ilmastovaikutuskertoimeen 2. Arvio on lisäksi pyöristetty lähimpään puumäärän mukaiseen hiilen sidonta määrään.

Kompensointipalvelu toteutetaan Kotimaan hiilinieluilla. Valitessasi tämän vaihtoehdon hankit 3 kpl männyntaimia, jotka istutetaan puolestasi turvetuotannosta poistetulle suopohjalle tai muusta käytöstä vapautuneelle turvemaalle istutettavaan metsään. Turvemaalla kasvava puu sitoo keskimäärin 600 kg hiilidioksidia elinkaarensa aikana.

Mahdollisten ennalta arvaamattomien metsätuhojen kuten tulipalo, hyönteistuhot, myrskytuhot jne. aiheuttamat vahingot korvataan istuttamalla vaurioituneiden puiden tilalle uudet taimet.

Tarkemman kuvauksen löydät täältä.

Lähetämme sähköpostiisi yhden arkipäivän sisällä hankinnastasi, sertifikaatin todisteeksi tekemästäsi hiilijalanjäljen hyvityksestä. Kun metsä on istutettu lähetämme vielä kohteen datalehden, jossa on alueen yleiskuvaus ja sijainti. 

Seuraavaksi uutta metsää istutetaan touko- syyskuussa 2024.


Voit antaa kompensoinnin myös lahjaksi, valitsemalla "Lahja"-lisävalinta, jolloin sertifikaattiin tulee vain kompensoinnin määrä, kompensoitu tuote ja käytetty hanke.